sob. Lip 20th, 2024

Transmisja SAQ 17,2 kHz zaplanowana na wigilijny poranek, 24 grudnia

W wigilijny poranek, w piątek 24 grudnia 2021 r. , w SAQ Grimeton zaplanowano nadawanie, aby wysłać tradycyjne przesłanie bożonarodzeniowe na cały świat, używając 97-letniego alternatora Alexanderson o mocy 200 kW na 17,2 kHz CW.

Program i harmonogram transmisji:
08:00 CET (07:00 UTC: Hala nadajników w World Heritage Grimeton jest otwarta dla zwiedzających.

Transmisja i YouTube Transmisja na żywo:
08:25 CET (07:25 UTC): Rozpoczęcie transmisji na żywo na YouTube.
08:30 CET (07:30 UTC): Uruchomienie i strojenie Alexanderson Alternator SAQ
09:00 CET (08:00 UTC): Transmisja wiadomości z SAQ

Transmisje testowe
Planujemy przeprowadzić niektóre transmisje testowe 23 grudnia, między 13:00 CET (12:00 UTC) a 16:00 CET (15:00 UTC). SAQ będzie na antenie przez krótsze okresy czasu w tym okresie, kiedy będziemy przeprowadzać pewne testy i pomiary. Komentarze odbiorców są mile widziane na info@alexander.n.se

Wideo na żywo ze stacji radiowej światowego dziedzictwa Grimeton
Wydarzenie można obejrzeć na żywo na naszym kanale YouTube lub klikając poniższy link.

https://www.youtube.com/channel/UC-83S-l9JKD1iuhsXx3XQ3g

Żródło: https://alexander.n.se/